HBO Max på Nordiske Mediedager: The Last of Us og Somebody Somewhere sesong to

8 mai 2023

Medvirkende fra to aktuelle HBO Max-serier – Somebody Somewhere og The Last of Us – kommer til Norge for å delta på Nordiske Mediedager. Få med deg de to panelene på festivalen i Bergen. 

To av HBO Max sine seriesuksesser er representert på Nordiske Mediedager i år.

 

Årets nye seriesnakkis The Last of Us, som hadde premiere 16. januar, ble den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge. Til mediedagene kommer seriens klipper, Timothy Good. 

 

Sesong to av den kritikerroste komiserien Somebody Somewhere hadde premiere på HBO Max 24. april. På Nordiske Mediedager er serien representert ved både produsent, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Bridget Everett, samt de to serieskaperne og manusforfatterne Hannah Bos og Paul Thureen. 

 

Les mer om de to panelene nedenfor. 

 

For presseforespørsler, vennligst ta kontakt med Celine Ryel: celine.ryel@warnermedia.com

 

 

Torsdag 11. mai kl. 10:00: "Somebody Somewhere - stor fortellerkunst om livet sjøl"

Om panelet:

I mylderet av godbiter i serieuniverset dukker det av og til opp en upolert perle! HBO-serien Somebody Somewhere er akkurat en sånn. En temmelig uimotståelig sjarmbombe av en fortelling om ekte, feilbarlige mennesker. Serien tar oss med til rurale Kansas, der vi møter sorgtunge, rappkjeftede Sam og hennes familie og venner, som alle strever med sitt. Ujålete, originalt, morsomt og rørende. Historier om mennesker som ikke visste at de trengte hverandre, formidlet gjennom stor fortellerkunst. 

 

Serien gikk rett inn på listen over årets 10 beste i Aftenposten i fjor. Denne våren kom endelig sesong 2!

 

Bak serien står forfatterduoen Hannah Bos og Paul Thureen, som har skrevet denne spesielt for seriens store stjerne: komiker, sanger og skuespiller, Bridget Everett. 

 

Vi gleder oss stort over at de alle tre kommer til Mediedagene for å fortelle hvordan de har jobbet med å utvikle serien. Hvordan balanserer de humor og alvor og karakterenes sårbarhet opp mot stor komikk, og, ikke minst, hvordan lager man stort TV-drama av de små, store tingene i livet?

 

Panelet er moderert av manusforfatter og regissør Thomas Seeberg Torjussen. 

 

 

Fredag 12. mai kl. 14:00: "he Last of Us: Årets store serieopplevelse!"

Om panelet: 

En serieversjon av et av tidenes beste dataspill? Hvordan er det mulig? Elsket av kritikere og fansen: HBO-serien The Last of Us har mesterlig vist at det går an. Og kanskje er det fordi det i bunnen av dataspillet fra 2013, ligger en grunngod historie. Serieskaperne Craig Mazin (Chernobyl) og Neil Druckmann (Last of Us-video game) har skapt et dypt menneskelig drama som beveger seg langt forbi postapokalyptisk dommedag og zombier. Det er engasjerende karakterer, emosjonell dybde, spenning og masse action. Og så kom episode 3! Bill og Frank: Kanskje en av de vakreste kjærlighetshistoriene noensinne fortalt på en skjerm.

 

Til NMD kommer Timothy Good som har klippet hele serien. Timothy har bakgrunn som produsent, regissør og klipper og skal snakke om dette helt spesielle arbeidet, fra dataspill til tv-drama. Om komplekse karakterer, dramaturgi, et fragmentert univers og om seriens eksistensielle temaer. Hvilke mange valg har Timothy og serieskaperne måttet ta for å omforme et actioneventyr av et dataspill til å bli en av årets desidert beste TV-serier? Dette, folkens, gleder vi oss til!

 

Panelet er moderert av journalist og produsent Christina Jeurling Birro. 

 

 

Pressebilder kan lastes ned her.

Passord og brukernavn "press". 

Kontakter

Celine Ryel

PR Manager Norway