First Five: den finske dokumentarserien har premiere 9. juni

15 mai 2023

Den første finske dokumentarserien fra HBO Max, First Five, har premiere 9. juni. Serien utforsker temaer som makt, politikk og feminisme, og gir et innblikk i livene til de fem kvinnene i det verdenskjente kabinettet. De tre episodene tar seerene med bak kulissene og følger tidligere statsminister Sanna Marin gjennom eksepsjonelle og utfordrende tider for den finske regjeringen.

 

SE TRAILEREN HER

 

Politisk historie skapes når en ung kvinne ved navn Sanna Marin blir valgt til verdens yngste, sittende regjeringsleder. Et kabinett bestående av fem kvinnelige politikere dannes rundt henne og de tar fatt på arbeidet med å lede landet. Nesten umiddelbart står de overfor en ekstraordinær utfordring når koronapandemien sprer seg over hele verden. Etter å ha ledet landet gjennom pandemien, bryter det ut krig i Ukraina, og Europa kastes inn i ytterligere turbulens. 

 

Samtidig som statsrådene utfører sitt viktige arbeid, lever de også sine private liv med familie og barn. Hvem er disse ambisiøse kvinnene som driver den politiske kulturen fremover og er en inspirasjon rundt om i verden? Hvor kommer de fra, og hva driver dem?  

 

First Five, som består av tre episoder på omtrent 35 minutter, er HBO Max sin første finske dokumentarserie.

 

"Vi ser enormt frem til premieren på den første finske dokumentarserien i HBO Max's historie", sier Hanka Kastelicová, VP of Documentaries for HBO Max i EMEA. "First Five tar for seg viktige temaer som makt og feminisme. Selv i et land med stor tradisjon for kvinnelig deltakelse i politikk, blir kvinnelige politikere fortsatt dømt og kritisert hardere enn sine mannlige kolleger. Å se Sanna Marins kabinett styre landet er inspirerende – i stedet for å bare gi oss et blikk på en tidligere regjering, viser denne dokumentaren at det er på tide med mer kjønns- og aldersbalanse i maktstillinger på høyt nivå over hele verden."

 

I tillegg til Norden og andre land i Europa hvor HBO Max er tilgjengelig, får dokumentarserien også premiere i USA. First Five er produsert av FremantleMedia Finland Oy og er regissert av Mia Halme. Executive produsenter for HBO Max er Hanka Kastelicova og Christian Wikander.

 

First Five består av tre avsnitt og har premiere på HBO Max den 9. juni. 

 

Pressbilder kan lastes ned her.

Passord og brukernavn "press". 

Kontakter

Celine Ryel

PR Manager Norway